Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spännande smaker på sushibuffén

Yohei ya erbjuder en sushibuffé med många kreativa, och mer eller mindre goda, inslag.

Annons
BRA SERVICE. Yohei yas personal är snabb och trevlig.

På den japanska restaurangen Yohei ya serveras en buffé i form av både varmrätter och sushi. För 98 kronor får man äta hur mycket man vill från de båda bufféborden. Miso- soppa innan maten, dryck, kaffe och torr kaka ingår i priset.

Sushibuffén är festligt upplagd och fylls ständigt på, det finns många sorter att välja på: lax, tonfiskröra, sjögräs och crab stick och rödlistad räka.

De flesta smakar bra men laxen är lite smaklös och några bitar har för torrt ris.

Sushibuffén erbjuder även många vegetariska alternativ, på Yohei ya har man låtit kreativiteten flöda, så förutom sushi med avokado och sparris finns också aubergine och rödkålsröra. Spännande, men sushi med grönolivröra faller inte Lunchkollen i smaken.

Varmrätterna erbjuder en friterad rätt och en gryta om dagen, samt stekta grön- saker och såser. Vi testar bland annat friterade vegetariska vårrullar, som är goda, och friterad kyckling som är helt okej. Både de stekta grönsakerna och currygrytan med kyckling och haricots verts är fräscha men något smaklösa. Det stekta riset som serveras till varmrätterna är saftigt och gott.

Är man inte buffétypen finns separata sushi-, maki- och varmrättsmenyer. Yakiniku (marinerad entrecôte med teriyakisås), yakitori (kycklingspett med teriyakisås) eller dumpling med olika fyllningar är några av rätterna som finns att välja mellan.

Idérik sushibuffé.

Mer läsning

Annons