Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande smaker och vällagad mat

I Saluhallen ligger Arabian nights som sticker ut med sina arabiska rätter. Här finns antagligen stans godaste ris, men lunchkollen hade önskat några fler rätter på menyn.

Annons
Saluhallen. Arabian nights ligger i Saluhallen. Man äter sin lunch i mathallen som har en trevlig atmosfär.

Personalen på Arabian nights är både trevlig och hängiven. De förklarar stolt och glatt vad de olika arabiska specialiteterna innehåller, om kokkonsten från Palestina och Libanon.

Det finns inte så många lunchrätter att välja på: Arabian nights-tallrik, rullar eller tonfisksmörgås.

Rullarna är tunnbröd med antingen falafel eller smått uppskurna bitar av kyckling eller lammkött i samt sallad, sås och pommes frites.

Både kycklingen och lammet är fint kryddat och falafeln är super med sin härligt frasiga yta, saftigt fylld med kikärtor och vackert grön av persilja.

Vi hade dock föredragit att få pommesen vid sidan av så att de behållit sin krispighet. Är man stor i maten är det knappt att man blir mätt på rullarna.

Arabian nigths-tallriken består av falafel, dolmas, hummus (kikärtsröra), baba ganoush (aubergineröra), tabbouleh (sallad) och kyckling-ris. Vinblads- dolmarna är smarriga, tabboulehn är suverän med massor av persilja och citron – men bäst av allt är kycklingriset. Fluffigt långkornigt ris med kycklingbitar i, smaksatt med chili och saffran. Så gott! Däremot tycker Lunchkollen att det fattas en bit arabiskt bröd till rätten, och det är lite snålt med sås.

Men det är spännande smaker och omsorgsfullt tillagad mat.

Samtliga rätter kostar 79 kronor. Vill man ha något annat än vatten till maten så erbjuds endast en apelsin- och jordgubbsjuice för 20 kronor.

Kaffe på maten belastar kontot med ytterligare 20 kronor, men det är å andra sidan ett fantastiskt gott kaffe.

Arabian nights-tallrik.

Mer läsning

Annons