Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mätbara mål bättre än politiska irrfärder

Socialdemokraterna Anna Wallén och Staffan Jansson tar upp frågan om den ökande barnfattigdomen i Sverige och säger: ”Vi vill se ett Västerås och ett Sverige där alla vuxna och barn kan känna trygghet över sin ekonomiska situation” (VLT den 5 april).

Detta uttalande kan inte tolkas på annat sätt än att det är medelst inkomstförstärkning till barnfamiljer som barnfattigdomen skall bekämpas. Men hur ser då målet ut som man strävar mot? Om det inte kvantifieras i mätbara och avstämningsbara termer förblir det en politisk dagdröm.

Kan västeråsarnas medianlön vara ett rikt-märke eller kanske en hundradel av den samlade inkomsten för vd:arna i våra fyra största banker?

Med klart definierade mål är det lättare att påräkna medborgarnas lojalitet – i stället för politiska irrfärder, förklädda i ord.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel