Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchen kunde ha stoppats

Derbyt kunde ha stoppats i lördags.  Anledningen: Vakterna ville inte arbeta om två VSK-supportrar fick tillträde till Swedbank Park.

Det pågår en utredning av händelserna i Täby för tre veckor sedan. VSK har också haft en dialog med delar av supportergruppen och två personer riskerar avstängning efter våldsamheterna borta mot IK Frej.

– De har fått en skarp erinran. Något mer och det är game over för dem, säger Peter Brandt, ordförande i VSK.

Under tiden utredningen rullar har VSK ansett att de båda kan få se matcher på Swedbank Park. Vakterna vid lördagens match anser dock att klubben borde gå hårdare fram. De ville inte göra sitt jobb om de två personerna släpptes in på arenan.

– Utan vakter, ingen match sådana är reglerna. Vi hade inget val än att ändra oss, säger Brandt.

Vakterna fullföljde sitt uppdrag och matchen kunde börja på utsatt tid. Enligt uppgift till VLT var de båda personerna inne på arenan ändå.

– Vi vill ha en bra relation med alla men följer man inte reglerna så är man inte välkommen. Det kan ju vara så att utredningen ger de här båda rätt rent juridiskt men det får vi se när den är klar, säger Peter Brandt.

När matchen var slut och spelarna skulle tacka supportrarna på huvudläktaren krävde några av dem sportsligt ansvarige, Haci Aslans avgång. När spelarna hörde det gick de direkt ut i omklädningsrummet.

– Det kändes bra och det kändes också bra när Filip Tronêt efter sitt mål (2–0) sprang ut till Aslan och firade vid sidlinjen. Aslan har fått stå i skottlinjen men spelare, ledare och styrelsen står ¿ bakom det här tillsammans, säger Brandt.

Filip Tronêt säger att det handlade om ett vad, men att han samtidigt ville visa sitt stöd för Haci Aslan genom att fira målet med honom.

– Ville visa supportrarna att det inte är acceptabelt att hålla på så där.

Han tycker också att det var rätt att spelarna lämnade planen när de skulle göra vågen med supportrarna.

– När de började skrika så gick vi bara in, det är inte roligt att höra, säger Tronêt.

Anders Öhlin