Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen som betyder allt - BK30 jagar Elitettan

Ett avgörande dubbelmöte mot Jitex. Nu ställs allting på sin spets för BK30 - som är två matcher från Elitettan. - Vi har velat ta oss hela vägen de tre, fyra senaste åren, säger anfallsesset Cassandra Korhonen.

Annons

Vlt.se mötte upp Västerås BK30 på Ringvallen vid 17.00 på fredagskvällen.

Då satte sig laget i buss för att genomföra den drygt fyra timmar långa resan till Mölndal.

 - Vi vill ha bästa möjliga uppladdningen och slippa ha en bussresa i benen. I kväll (fredag) sover vi på hotell och i morgon (lördag) har vi någon aktivitet före matchen, säger tränaren Jörgen Nyberg.

BK30-forwarden Cassandra Korhonen blev delad skytteligavinnare i division 1 södra Svealand - som BK30 vann.

Korhonen öste in sanslösa 24 mål.

 - Det ser ju ganska bra ut om man tittar i skytteligan. Man får hoppas att det håller i sig, säger hon.

Vad säger du om match ett av två på lördagen mot Jitex?

 - Först och främst vill man alltid prestera i en sådan här match och göra det väldigt bra. Jag tror att vi har stora chanser om vi gör det vi ska. Vi har bra koll på dem.

Vad skulle det betyda för BK30 att avancera till Elitettan?

 - Det skulle betyda väldigt, väldigt mycket. De tre, fyra senaste åren har vi legat uppe i toppen och velat ta oss hela vägen men inte riktigt lyckats.

OBS! VLT kommer eventuellt att sända matchen

VLT kommer att bevaka Jitex-BK 30 på plats i Göteborgsförorten Mölndal. Vi kommer göra ett försök att livesända matchen, men vågar inte utlova att Åbyvallen har den internetkapaciteten som krävs och flaggar därför för det i denna form.

Kvalmötet har avspark 16.00. Räkna med ett besked rörande sändning vid 15.00 på lördagseftermiddagen.

 - Med tanke på att matchen spelas 40 mil bort hade vi ingen möjlighet att testsända från arenan innan matchdag. Däremot har vi självklart varit i kontakt med Jitex och hört oss för vilka möjligheter som finnsa. Det låter försiktigt positivt, men vi lovar alltså ingenting i förväg. Om möjligheten att sända finns kommer det givetis att vara gratis, så ni förlorar ingenting på att kika in och kolla om det blir en sändning. Kan vi inte tv-sända matchen kommer vi självklart att liverapportera via text och foto i stället, säger VLT:s vikarierande sportchef Kevin Johansson.

Annons