Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maten skall räcka till alla

Miljöpartiet talar om ett hållbart jordbruk men få av deras förslag leder i rätt riktning. Förpackningar och transporter är små problem jämfört med produktionen som tar den mesta av energin.

Ekoodlad jord läcker dubbelt så mycket näringsämnen per producerat kilo mat. Världens livsmedelsproduktion måste öka med 50 procent fram till 2050. Regnskogar, savanner får inte uppodlas så avkastningen per hektar måste öka.

I Folkpartiet vill vi följande: 1. Högre avkastning per hektar, 2. Åkermark skall omges av näringsfällor till exempel våtmarker, växtbarriärer, 3. Import av lämpliga varor från utvecklingsländer för att främja deras ekonomiska utveckling,4. Öka möjligheter till odlingar i bostadsområden i städerna, 5. Biogasproduktion av restprodukter ökas och jordbruket bör på sikt bli självförsörjande på energi, och 6. En kärleksfull djurhållning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel