Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matföretag flyttar till Västerås

Företaget Matfabriken i Sala planerar att flytta hela sin verksamhet till Västerås.

Annons

Flytten kommer förmodligen att ske någon gång under hösten, med all säkerhet före årsskiftet. Mellan 50 och 80 personer, de flesta inhyrda från Samhall, berörs av företagets planer.

Philip Karringer, verksamhetschef vid Matfabriken, säger att företaget helst hade velat vara kvar i Sala men att man behöver mer ändamålsenliga lokaler för att kunna utveckla verksamheten. I ett och ett halvt år har man diskuterat frågan med företrädare för Sala kommun utan att nå fram till en lösning.

Nu har man hittat bra lokaler i Västerås, gamla Kokillköket på Bäckby.

– Det är en anläggning som passar oss perfekt, säger Philip Karringer.

Matfabriken är ett privat företag som tog över verksamheten från Samhall i januari 2009. Då tillagade och levererade man färdig-lagad mat till äldreomsorgen i hela landet. Sedan dess har man utvecklat sitt koncept och levererar nu färdiglagad mat även till livsmedelsbutiker och servicehandeln.

– Vi är redan nu en av de största aktörerna på marknaden och vi har ambitionen att växa ytterligare, säger Philip Karringer. Det är bakgrunden till att vi nu flyttar till Västerås.

Att Västerås är ett logistikcentrum och ligger bättre till när det gäller transporter är ytterligare ett plus.

Vad som händer med de anställda kan Philip Karringer inte svara på. Eftersom man huvudsakligen har inhyrd personal, antalet varierar efter efterfrågan, är det en fråga för deras arbetsgivare, Samhall.

Till Sala Allehanda säger regionchefen på Samhall, Anders Thelin, att alla erbjuds att arbeta i Västerås. De som vill stanna kvar i Sala kommer dock att ha sysselsättning även i fram-tiden.

Annons