Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matjätte på nätet satsar på Västerås

Matförsäljningen på nätet växer och Mathem är ledande när det gäller försäljningen av styckvaror. I Västerås är efterfrågan så pass stor att företaget satsar även här. Om affärerna går bra skapas nya jobb.

Mathems försäljning på nätet har ökat lavinartat och företaget finns på flera orter i Sverige, bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Men snart kommer västeråsarna även att få tillgång till Mathems styckvaror.

– Vecka 16 drar vi i gång i Västerås. Efterfrågan har varit så pass stor att vi väljer att satsa där. Flera hundra medlemmar från Västerås vill börja handla av oss, vilket vi ser på vår hemsida, förklarar vd:n Tomas Kull.

I fjol omsatte företaget 447 miljoner kronor och har närmare 600 medarbetare runt om i landet. Samtidigt visade Mathem en förlust på 100 miljoner.

– Vi investerar mycket i marknaden, bland annat i kylrum och kylbilar. Det viktigaste är inte vinst, utan att kunderna får fräsch mat.

Enligt Tomas Kull är Mathem störst i Sverige när det gäller försäljning av ekologiska varor.

– Dessa varor utgör 21 procent av vår försäljning.

Till en början kommer leveranserna till västeråsare att ske från Stockholm.

– Till en början blir det så. Men sedan får vi se hur stort det blir. Om det går bra blir det troligtvis en depå i Västerås och då anställer vi folk i Västerås.