Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mats Ericson (V): Venezuelas sak är vår

EU följer Donald Trumps anvisningar

Utrikesminister Jorge Arreaza i den venezolanska regeringen brännmärkte de förmodade sanktioner som EU antas vidta mot Venezuela, dess ekonomi, administration och regering som en följd av USA president Donald Trump anvisningar.

EU tar politiskt ställning mot Venezuela när de utgår från rapporter som högern i Venezuela tagit fram tillsammans med den nordamerikanska regeringen. Man ifrågasätter och undergräver valen som uppges vara bedrägliga. Det visar att europeiska regeringar saknar moral och respekt för Venezuelas valsystem och de kommer inte att erkänna det kommande valresultatet.

Redan vid valen i juli till nationalsamlingen för en ny konstitution, agerade högerkrafterna. Många vallokaler attackerades och fick omlokaliseras. Resultatet blev ändå att 8 miljoner röstade i valen som i praktiken gav stöd för »nej« till våldet och »ja« till fred.

Utrikesministern har bjudit in en internationell kommission och ett internationellt expertråd som kommer att följa valet och valsystemets öppenhet.

Om EU nu agerar går de i praktiken in i det politiska krig som pågår mot Venezuela. Vi som ser till de framsteg som Venezuela gjort på många områden, måste reagera på det som händer idag.

Mats Ericson

Västerås

Läs också: Socialismens sanna ansikte avslöjas

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel