Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattecentrum får miljoner 

Den ideella föreningen Mattecentrum, som bland annat finns i Västerås, får två miljoner kronor i bidrag av regeringen till sin verksamhet.

Förra året beslutade regeringen om RUT-avdrag för läxhjälp. Mattecentrum tyckte då att det gynnade barn i köpstarka familjer och elever i skolor med generellt starka betyg.

Nu får organisationen två miljoner kronor för att kunna fortsätta erbjuda läxhjälp och därmed förbättra kunskaperna i matematik. Mattecentrum ger gratis läxhjälp till mer än 100 000 barn och ungdomar i Sverige.

Mattecentrum har räknestugor i 18 städer och erbjuder även hjälp via matteboken.se.  

– Med detta stöd kommer vi att kunna sprida vår verksamhet ytterligare över landet samt bredda oss i existerande städer. Mattecentrum vill vara en bästa vän till alla unga i Sverige, en vän som alltid finns där för att hjälpa till att förklara och diskutera matematiken. Vi är väldigt lyckliga att regeringen tog detta beslut och det kommer alla de barn och ungdomar som pluggar med oss till gagn, säger Johan Wendt, grundare av Mattecentrum, i ett pressmeddelande.

Carl Widerberg