Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Persson: Låt oss folkomrösta om vilken region vi ska tillhöra

Fredagen den 9 december skrev Hans G Erikson en debattartikel om varför landstinget ligger på om en region med Örebro i stället för Uppsala.

Det är många inom vården i Västerås som ställer samma fråga. Det är i dag inte så mycket samarbete med Örebro som med Uppsala. Min källa är flera höga chefer inom vården. De enda som har nytta av denna region i Västmanland är människorna i KAK-regionen. Vi övriga har större nytta av Uppland. Jag har skrivit mejl till ansvariga politiker i landstinget utan att få svar.

Regionfrågan har ingenting med sjukvård eller kommunikationer att göra. Det handlar enbart om vad som är bäst för Socialdemokraterna för fortsatt makthavande.

Mitt förslag är att Västerås, Sala, Hallstahammar och Surahammar får folkomrösta om att gå samman med Uppsala och då få närmare till Stockholm eller gå samman med Örebro.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel