Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Max öppnar nytt på Kungsängen

Slaget om hamburgerkunderna tätnar i Västerås. Nu vill snabbmatskedjan Max öppna en tredje restaurang nära VL på Kungsängen.

Annons

Max hamburgerrestauranger är än så länge förtegna om företagets planer på utvidgning i Västerås.

– Vi letar lägen i Västerås för en tredje restaurang. Men det är allt vi kan säga eftersom det inte är klart ännu, säger Alexandra William-Olsson, presskontakt på Max.

Men bygglovsansökningar som företaget skickat in till kommunen visar att Max vill etablera sig på fastigheten Överstelöjtnanten mellan Retortgatan och E 18, i närheten av Scandic hotell och VL:s bussgarage.

Den miljöklassade nybyggnaden på nästan 400 kvadratmeter ska ha plats för cirka 130 gäster och ha möjlighet för drive-through.

Just närheten till VL och med hänsyn till trafiksituationen i området har Max önskat ett yttrande från tekniska nämndens stab om placeringen av in- och utfart till restaurangen.

Bygglovsansökan har ännu inte varit uppe i byggnadsnämnden. Blir bygget av kommer Max, som sedan tidigare finns på Hälla och Erikslund, att ha tre restauranger i Västerås. Av hamburgerjättarna är Mc Donalds störst med fem restauranger medan konkurrenten Burger King har två.