Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Max öppnar nytt på Kungsängen

Slaget om hamburgerkunderna tätnar i Västerås. Nu vill snabbmatskedjan Max öppna en tredje restaurang nära VL på Kungsängen.

Max hamburgerrestauranger är än så länge förtegna om företagets planer på utvidgning i Västerås.

– Vi letar lägen i Västerås för en tredje restaurang. Men det är allt vi kan säga eftersom det inte är klart ännu, säger Alexandra William-Olsson, presskontakt på Max.

Men bygglovsansökningar som företaget skickat in till kommunen visar att Max vill etablera sig på fastigheten Överstelöjtnanten mellan Retortgatan och E 18, i närheten av Scandic hotell och VL:s bussgarage.

Den miljöklassade nybyggnaden på nästan 400 kvadratmeter ska ha plats för cirka 130 gäster och ha möjlighet för drive-through.

Just närheten till VL och med hänsyn till trafiksituationen i området har Max önskat ett yttrande från tekniska nämndens stab om placeringen av in- och utfart till restaurangen.

Bygglovsansökan har ännu inte varit uppe i byggnadsnämnden. Blir bygget av kommer Max, som sedan tidigare finns på Hälla och Erikslund, att ha tre restauranger i Västerås. Av hamburgerjättarna är Mc Donalds störst med fem restauranger medan konkurrenten Burger King har två.