Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-veteraner gjorde upp i skogarna runt Surahammar

Duggregnet avskräckte inte 81 motorcykelentusiaster som gav sig ut i skogarna under årets upplaga av veteranloppet Västmanland runt.

Enduroloppet startade klockan tio i lördags vid Mc-museet Gyllene Hjulet i Surahammar. Av 87 föranmälda förare kom 81 till start trots lätt duggregn.

Tävlingen koncentrerar sig på motorcyklar från 1950-, 60- och 70-talet. Syftet är att alla som har och vårdar motorcyklar från förr ska få tillfälle att provköra dessa i sin rätta miljö.

Deltagarna kom från Sverige, Norge, Åland och USA.

Arrangören MCHK Mälardalen/Mc-museet Gyllene Hjulet hade 90 talet funktionärer ute i skogarna runt Surahammar och Lisjö. 20-talet markägare hade ställt sina marker till förfogande.

I klass 1 och 2 segrade Lars Carlsson, Kungsör, före Jonas Sandén, Västerås med Martin Ramsö från Norge som trea.

I klass 3 gick segern till Peer Bakke, Norge, före Lars-Erik Jonsson, Tibro, och Christer Johansson Eskilstuna.

Tävlingens äldste deltagare 79-årige Salabon Erik Malmgren hamnade på 16 plats.

Läs mer: Laddar inför veteranrace

Läs mer: Mc-museet ger dem arbetsträning och en meningsfull vardag

Läs mer: Känslor svallade när Gyllene hjulet byttes ut

--------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.