Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MDH får tillbaka förskollärarna

Nu är det klart att Mälardalens högskola får tillbaka rätten att examinera förskollärare.

Högskoleverket anser att MDH åtgärdat de brister i lärarutbildningen som tidigare hindrat högskolan från att få examenstillståndet.

– Vi har stärkt vår vetenskapliga bas och rekryterat fler disputerade lärare till utbildningen, säger Karin Röding, rektor för Mälardalens högskola.

Enligt Karin Röding har det tillfälliga examensstoppet inte påverkat högskolan nämnvärt.

– Det har inte betytt så mycket eftersom de studenter som redan var inne i systemet och hade påbörjat utbildningen inte har berörts. Men vi är väldigt glada att vi nu kan sätta i gång den nya förskollärarutbildningen i höst, säger hon.

Det var i december förra året som MDH och åtta andra högskolor och universitet nekades tillstånd att examinera förskollärare i den nya lärarutbildning som regeringen beslutat om. Förutom MDH har nu även lärosätena i Gävle, Kristianstad, Örebro och Umeå åter fått grönt ljus att utfärda förskollärarexamen.