Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MDH hoppas på fler elektronikstudenter

Mälardalens högskola ser positivt på beskedet att Northvolt planerar att bygga en forsknings- och utvecklingsavdelning tillsammans med ABB. MDH hoppas att satsningen ska leda till större intresse för ingenjörsutbildningarna.

Northvolts planerade Västeråsfilial ska sysselsätta omkring 400 personer, främst ingenjörer som Mälardalens högskola hoppas att få utbilda, skriver SVT Västmanland.

– Det är ju klart det är en utmaning att få fler att studera till ingenjörer då det är främst det Northvolt kan behöva här. Samtidigt så kanske fler som vill studera i den här delen av landet som söker sig hit nu i och med batterifabriken, säger Thomas Wahl, akademichef för akademin inom ekonomi, samhälle och teknik, till SVT.

På Mälardalens högskola finns bland annat utbildningar till energiingenjör med inriktning elektroteknik samt utbildningar inom datavetenskap, robotik och automatik som MDH tror kan vara relevanta för Northvolt-fabriken.