Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med motiv från trädgården – ny utställning på Kulturhuset

Birgitta Thorsson är pensionerad bildlärare från Lindboskolan. Nu ställer hon ut sina målningar på Kulturhuset i Hallstahammar.

Anmäl text- och faktafel

Birgitta Thorsson målar allra helst naturmotiv i akvarell – på plats ute i naturen. Och så blir det många motiv från den egna trädgården. Hon tillhör Virsbokonstnärerna som träffas en gång i veckan för att måla tillsammans. När de träffas och arbetar i Konsthallen blir det även målningar i akryl.

Birgitta är utbildad vid Konstfacks aftonskola och har arbetat som bildlärare på Lindboskolan fram till sin pensionering. Efter att hon gick i pension fick konst och fotograferande ett ännu större utrymme i hennes liv.

På lördag, 15 september, öppnar hennes utställning på Kulturhuset med vernissage kl 13–15. Utställningen pågår till den 5 oktober och hålls i regi av Hallstahammars konstförening.