Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med pappa på verkstan

 
Nostalgi - Arosiana
Visa alla artiklar

Du pappa, får jag följa? Det är söndagmorgon, tidigt 50-tal, och en taxichaufför har ringt. Droskan är trasig och bara pappa kan laga den.

- Klä på dig då, svarar han.

Verkstan ligger nästan i Vasaparken. Man åker förbi trafiklysena på Stora gatan, sedan Vasagatan rakt ner över Munkgatan och så är man framme. Nära badhuset fast på vänstra sidan om gatan.

Först är det alltid roligt. Jag hamrar och borrar och känner på luftgevären som hänger här och där. Med dem skjuter man råttor, en del är stora som katter.

Jag måste hålla mig länge för pissoaren på gården luktar illa. HÄR står det på dörren, HÄR luktar det piss, betyder det.

Efter ett tag blir det tråkigt. Pappa bara jobbar under bilen. Jag går ut i Vasaparken. Det är alldeles folktomt, serveringen är inte öppen. Ett par duvor pickar där flygets musikkår brukar stå. Kyrkklockarna ringer.

Jag kissar bakom ett av de stora träden. Så jag slipper HÄR, tänker jag.