Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgerlig samling: Alliansen måste vara beredd att ta makten med stöd av SD

C och L spelar partipolitiskt spel

I kölvattnet av Moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel, där hon deklarerade att M nu – först 2,5 år efter valet - är redo att ta makten med stöd av SD, har både Liberalernas Jan Björklund och Centerpartiets Annie Lööf klart meddelat att de inte ställer sig bakom utspelet. De vill istället arbeta för att få till en stark Allians som blir större än de rödgröna vid nästa val.

Beskedet kan i väljarnas öron knappast bli otydligare. Med nuvarande opinionssiffror i åtanke så står det klart att Alliansen inte kommer kunna uppnå egen majoritet i riksdagsvalet 2018. Det är dessutom tveksamt om alla allianspartier kommer att sitta kvar i riksdagen nästa mandatperiod.

När vi mer än någonsin behöver en stark regering som agerar kraftfullt, innan samhällsproblemen har växt till att bli ohanterliga, spelar alltså C och L ett partipolitiskt spel av ideologiska skäl och fortsätter låta den S-ledda regeringen leda landet åt helt fel håll. Detta samtidigt som de i andra sammanhang kritiserar densamma. Det klingar falskt.

Orsaken till detta handlar om att man obstinat vill fortsätta markera avstånd mot Sverigedemokraterna – som om denna markering i sig kunde ersätta politisk handlingskraft som faktiskt förändrar Sverige till det bättre. Det är i själva verket tvärtom. I och med detta lägger man sig platt och avsäger sig makten och påverkansmöjligheten.

Gemene man bryr sig mer om Sveriges framtid än om Sverigedemokraternas bakgrund. Detta måste också avspeglas i politikernas beteende. I det här läget är det inte konstigt att Medborgerlig Samlings mer pragmatiska förhållningssätt lockar allt fler medlemmar.

Medborgerlig Samling vill bidra till att bryta de låsningar och ohållbara principer som förgiftat svensk politik de senaste åren. Vi kommer att göra vad som krävs för att få igenom så mycket det går av vår blå-gröna politik eftersom vi anser att den är vad Sverige behöver. Det har tidigare varit vår ståndpunkt, det är vår ståndpunkt nu och kommer att vara vår ståndpunkt framöver.

De förtroendevalda ska föra befolkningens talan och bära landets öde på sina axlar. Då duger inget annat än att öppet och ärligt, i samarbete och samtal med övriga valda partier och politiker, försöka finna de absolut bästa lösningarna.

Vi som valt att engagera oss i Medborgerlig Samling har gjort det för att vi vill kunna säga i framtiden att vi inte bara stod och tittade utan faktiskt gjorde vad vi kunde för att vända Sverige på rätt köl igen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel