Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meijer klar för Luleå

VIK har drabbats av en tung förlust.
VLT kan avslöja att forwarden Sebastian Meijer är klar för Luleå Hockey.
– Det är dags för en ny utmaning, säger Meijer.

Sebastian Meijer hade något av en mellansäsong i VIK-tröjan. Det blev bara 27 poäng på 45 matcher. Det kan jämföras med succésäsongen ifjol då han producerade 44 poäng på lika många matcher.

– Den här säsongen var långt ifrån lika bra som den förra. Samarbetet med Niklas Olausson och Pär Arlbrandt fungerade riktigt bra förra året. Så visst har man saknat dem lite, säger Meijer.

Meijer hade kontrakt med VIK över nästa ssäong men valde att bryta det när Luleå ville värva honom.

Enligt uppgifter till VLT har Sebastian Meijer skrivit på ett tvåårskontrakt med elitserieklubben.

– Allt blev klart i går. Jag kan inte säga vilken klubb det är än men jag lämnar VIK. Min ny klubb måste gå ut med det först innan jag får prata om det. Sånt är de väldigt noga med. Det är dags för en ny utmaning och det känns riktigt skönt. Jag har haft en bra tid i VIK och jag gillar laget men nu är det dags för något nytt, säger Meijer.

Känner du någon i din nya klubb?

– Ja, det gör jag, säger Meijer och skrattar.

Och Meijer kommer att just återförenas med gamla polarna Olausson och Arlbrandt i Luleå. Båda har lyckade säsonger bakom sig i klubben – Arlbrandt gjorde 37 poäng på 52 matcher och Olausson 30 pinnar på 46 matcher.

Till hösten kan det alltså bli en hel ex-VIK-kedja.

Dessutom är Elias Fälth, också med ett förflutet i VIK, klar för Luleå. Den 28-årige backen spelade senast i kvalseriesensationen Almtuna.