Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer salt till snön

Västerås kommun förbereder inför vinterns halka med ett rejält lager vägsalt- och en dagbok.

I vintras tog kommunens lager av vägsalt slut. Inför kommande vinter har tekniska nämnden i Västerås spenderat 50 000 kronor extra på en rejäl saltdepå.

– Förra vintern blev det saltbrist i hela norra Europa. Nu har vi säkrat upp med ett tält med extra saltlager, säger Hans Näslund, direktör för tekniska nämndens stab.

Förra vintersäsongen fick snöröjningen tummen ner av västeråsarna.

– Det var en väldigt extrem vinter med minusgrader flera månader i sträck. Ett problem som gjorde det extra illa på huvudlederna var saltbristen eftersom snön inte gick att hyvla bort, säger Hans Näslund.

I år har tekniska nämndens stab bland annat diskuterat med andra kommuner för att få tips på hur snöröjningen bäst kan skötas.

– Hur det går beror ju mycket på vädret, säger Hans Näslund.

En nyhet för i år är att den som vill kan följa både vädret och hur snösvängen prioriterat och resonerat i en vinterdagbok på Västerås stads webbplats. Där ska också privatpersoner kunna rapportera in var i kommunen det behöver sandas mot halkan eller var det behöver skottas.