Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mest riskfyllt vid Skiljebo centrum

Bilarna svischade förbi på Tråddragargatan, samtidigt som en äldre kvinna med rullator långsamt gick över övergångsstället snett mitt emot. På andra sidan gatan stod en tålmodig kvinna med barnvagn och väntade.

Ett av övergångsställena vid korsningen Tråddragargatan och Munktorpsgatan, nära Skiljebo centrum, har fått den tveksamma äran att vara Västerås mest riskfyllda för fotgängare och cyklister.

När VLT:s reporter och fotograf kom till platsen var det förmiddag och trafiken var förhållandevis lugn. Ändå såg det ganska farligt ut. Vägen är flerfilig och bilarna åkte fort. Många av fotgängarna och cyklisterna såg stressade ut och hade bråttom. Lite långsammare var de ganska många äldre människorna, kanske på väg hem till sina lägenheter eller till sina rum på servicehuset Resmilan, strax intill.

– Nej, jag har inte sett några olyckor, men jag har märkt att bilarna kör snabbt här, säger Maria Johansson, som arbetar i Odensvikiosken, nära korsningen.

Hon tillägger sedan ett mer oroande faktum:

– Det är en hel del bilar som kommer i helt fel fil på vägen här utanför.

Lina Hegsund, med barnet Alexis i vagnen, väntade en lång stund vid övergångsstället, medan bland annat en stor sopbil dundrade förbi.

– Jag går inte över den här korsningen så ofta, men visst verkar bilarna åka fort.

Marie Sandström, enhetschef på servicehuset Resmilan kan förstå att äldre från servicehuset har det svårt i korsningen.

– Man ska ta hänsyn till bilar från fyra olika håll. Det är inte lätt för någon att göra.

Hon ser fram emot att korsningen får en rondell.