Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Metallsvenskan återuppstår – men inte i Örebro

Här är lyckobeskedet som hårdrocks- och fotbollsfansen längtat efter: Metallsvenskan återuppstår. Men återuppståndelsen sker inte i Örebro där festivalen arrangerats tidigare, utan i Norrköping.

2016: "Metallsvenskan is fucking dead", skrev arrangörerna på sin facebooksida.

Anledningen bakom att den populära hybriden mellan fotbollsturnering och musikfestival la ned efter åtta år uppgavs vara brist på såväl tid som energi och pengar.

Men nu, efter att tidigare uppdaterat kryptiskt på facebook, återuppstår Metallsvenskan. Men flyttar till Norrköping.

– Man ska aldrig fråga sig varför, utan varför inte?, säger en av de nya arrangörerna Olof Wikström, som tidigare bott och verkat i Dalarna med sitt bolag Skrikhult production.

– Två av dem som arrangerade i Örebro tappade sugen, men den tredje ville fortsätta, och vi två har nära kontakt. Sen när vi fick bra respons från "Upplev Norrköping" så bestämde vi oss för att det var värt att ta steget, fortsätter Olof.

Metallsvenskan kommer att pågå 15-16 juni nästa år, vid en fotbollsanläggning i centrala Norrköping. Totalt kommer cirka 18 band att bokas. I övrigt blir konceptet lika som det varit de flesta år i Örebro.

– Det kommer att vara fotboll, hårdrock och öl. Det är det som behövs, säger Olof.

"Nu är det alltså återigen dags för hårdrockshjältarna att snöra på sig fotbollspjucken, besökarna att vallfärda till sveriges mest unika festivalkoncept som förutom fotbollsturneringen, uppbackas av en stark line-up artister på Metallsvenskans scener", skriver metallsvenskan.

Både biljettsläpp och de första bandsläppen sker på torsdag klockan 12.

Bakgrund: Metallsvenskan

Metallsvenskan kickade igång 2009 i Örebro. Inte bara en musikfestival, utan också en fotbollsturnering – med rockprofiler i lagen. Men 2016 meddelade arrangörerna att man bestämt sig för att lägga ned festivalen på grund av att det saknades tid, energi och finansiering.

Här är NA:s uppladdning – inför det som blev sista Metallsvenskan i Örebro