Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mete: "Alla matcher blir häftiga"

Han har alltid gjort många mål. I år ska han bevisa att han kan lyckas på en högre nivå – för VSK Fotboll i superettan. – Skulle älska att göra mål mot Hammarby på ett fullsatt Söderstadion, säger Mattias Mete.

Han är värvad till VSK egentligen för en enda sak; att göra mål.

Så hur många blir det då i superettan? Mete skruvar på sig en aning innan svaret kommer.

– Några, säger 23-åringen.

Några?

– Jag har en personlig målsättning men jag vill inte prata om den utåt. Det blir snack och onödig press även om jag vet varför jag är här.

Men du gillar att spela under press?

– Absolut, men något antal mål får du aldrig ur mig, säger han allvarligt.

Mete liksom övriga Fotbollsvästerås har längtat efter superettan. Han ser särskilt fram mot tre matcher; premiären mot Åtvidaberg (måndag), Hammarby borta (15 maj) och så Assyriska hemma (22 juni).

– Alla matcher blir häftiga, men de där tre känns extra. Tänk att få avgöra mot Assyriska, det är ju mina kompisar. Det skulle vara väldigt, väldigt stort för mig, säger han.

Han har lämnat Södertälje. Flyttade med flickvännen till Västerås i vintras.

– Det var jobbigt i början, ovant. Det är ju inte så att Västerås är okänt för mig, så jag har kommit in i det nu. Skönt att slippa pendlingen, att inte behöva tänka på den och bara kunna koncentrera sig på fotbollen.

För det är fotbollen han lever på. Mete varken jobbar eller studerar.

– Det är så mycket med fotbollen så det blir inte någon tid över till så mycket annat. Det här funkar för mig.

Att byta från Syrianska till VSK är inte helt okontroversiellt, men forwarden har inte märkt några större reaktioner.

– Inga gliringar. Men jag är ingen svikare, jag har inte brutit något kontrakt eller så. Det finns inget att klaga på.

Någon skillnad att komma som ny till Grönvitt jämfört med Syrianska?

– Det är bra på olika sätt. Båda är öppna klubbar, men det är klart att det är lite annat snack och på andra språk i Syrianska.

Finns det andra skillnader?

– Syrianska är en liten klubb som gjort mycket väldigt bra, men VSK:s organisation är bättre och det finns också mer resurser.

Förutom VSK hörde två superettaklubbar av sig i vintras. Men moderföreningen Syrianska FC ringde inte. När Mete kom till Syrianska IF sommaren 2008 var det främst för att tränaren Özcan Melchemichel inte ansåg att han platsade.

– Han tyckte inte att min spelstil passade in i spelsystemet. Känns mer som en dålig ursäkt. Men för att det inte funkade med Özcan (som fortfarande är kvar) så betyder det inte att det är något fel på klubben. Jag älskar fortfarande Syrianska FC.

Så helst hade du spelat med dem i allsvenskan den här säsongen?

– Visst. Samtidigt så kände jag tidigt att Västerås ville ha mig så det var inget svårt val.

Mete är nöjd så här långt med sina fyra mål, men försäsongen har annars varit upp och ner både spel- och resultatmässigt för Grönvitt.

Men nu är den långa väntan över. Snart smäller det.

– Vi är redo, vi är bra tränade. Vi är så bra så att vi ska klara oss kvar även om vi skulle få kvala.