Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mete: "Vi kan vinna den här serien"

Sju mål på åtta matcher har gett eko i Fotbolls-sverige.
Mattias Mete är glödhet – och kan lämna Syrianska redan i sommar.
– Det är inte omöjligt att vi får något anbud på honom under sommaren och vi kommer inte att stoppa honom, säger sportchefen Zeki Turan.

I eftermiddag spelas en ren seriefinal i division 1 norra.

Syrianska mot Hammarby TFF.

Då kommer enligt uppgift flera klubbar och scoutar succélaget från Västerås.

De hetaste spelarna är keepern Aly Keita – och anfallaren Mattias Mete.

23-åringen har vräkt in sju mål på åtta matcher och har avgjort de två senaste fajterna.

– Det känns bra. Laget har spelat bra. Sen har jag fått lägen och satt dit dem. Det är klart att man får flyt när man gör i mål i nästan varje match. Hoppas att det håller i sig fram till uppehållet och hela säsongen, säger han ödmjukt på Swedbank Park

Under flera år har han flaxat mellan Syrianskaklubbarna i Mälardalen – och det har ständigt varit snack om intresserade klubbar högre upp i seriesystemet.

Men nu är Mete tyst – och låter spelet på planen tala.

– Jag har valt och koppla bort sådana grejer och bara fokusera på fotbollen. Det kanske är det som gjort att det har gått bra. Jag känner en styrka i att jag bara kunnat fokusera på fotbollen. Jag hoppas att det håller i sig.

Och så är det inte varit förut?

– Det har väl varit så förut med, men när man var ung så var det klubbar hit och dit som ryckte i en och det var lätt att komma bort. Nu inser man hur det är och vad man ska tänka på och inte tänka på. Man lär sig av grejerna som hänt, säger han.

Mete har kontrakt med Syrianska säsongen ut – men kommer det ett bra bud i sommar kan anfallaren lämna klubben.

– Vi har sagt att vi inte kommer att stoppa någon av våra spelare från att spela högre upp. Får vi ett anbud från någon – då kan det vara intressant att släppa honom, säger sportchefen Zeki Turan.

– Jag har kontrakt till oktober. Förhoppningsvis så spelar jag här tills dess. Men det kommer det något bud så är det upp till föreningen om de vill släppa mig eller ej, säger Mete.

Åtta omgångar är spel-ade – och vinner Syrianska med två mål i eftermiddag leder laget norrettan.

Trodde du på det innan säsongen?

– Det var nog inte många som trodde det, men jag visste att vi hade en bra trupp. Men att vi skulle ligga så högt upp i tabellen vid den här tidpunkten – det trodde jag nog inte innan säsongen startade. Men nu är vi där och vi tror på vad vi gör. Hoppas att det fortsätter hela säsongen, säger Mete.

Kan ni vinna serien?

– Ja, det tror jag. Det är inte omöjligt.

Vad måste lyckas för att ni ska fixa det?

– Vi ska fortsätta som vi gör, sen kanske det behövs två-tre som förstärker truppen.

Syrianska mötte Hammarby TFF på försäsongen – och fick storstryk (0–3).

Revanschläge nu?

– Revansch och revansch – det var en träningsmatch som vi förlorade. Men det är klart ... det är ett bra lag som vi möter. Ett spelande lag som gått överraskande bra i serien. Men vi vet att vi starka här hemma på Parken.

Syrianskas startelva

Målvakt: Aly Keita.

Försvar: Semir Ajanic,

Sami Hanna, Rigest Hysko, Joonas Botold/August Bergman.

Mittfält: Sebastian Sallanto, Boris Ljevar, Samuel Barlay, Dennis Hansson.

Anfall: Mattias Mete, Menhal Muqdisi.

Botold tveksam – Aslan avstängd

Syrianska saknar ordinarie mittbacken Suleyman Aslan i dagens seriefinal mot Hammarby TFF. Han åkte på sin tredje varning mot Vasalund och är

avstängd.

Rigest Hysko kliver in och spelar mittback med Sami Hanna.

Sen finns det frågetecken för Joonas Botold. Vänsterbacken har haft känning i en ljumske – men kommer att testas innan matchen.

Kan inte Botold spela så tar August Bergman hans plats till vänster. Semir Ajanic får starta som högerback. Varken Yakup Budur eller Richard Hurlin är spelklara efter sina skador.