Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Metes målform lockar klubbar

Mattias Mete är VSK Fotbolls bäste målskytt. Det har gjort att ett par klubbar håller ögonen på forwarden.
– Vet inte så mycket om det där. Det är VSK som gäller, säger han.

Nyförvärvet från Syrianska gjorde fyra mål på de fem första omgångarna i superettan och bättrade på sitt rykte som målskytt ännu mer. Ett par klubbar har följt honom i tre, fyra matcher men någon konkret förfrågan har han inte fått.

Vilka klubbar det är vill 24-åringen inte tala om, men det handlar om lag på högre nivå än superettan.

– Så länge det inte finns något att ta ställning till kan jag inte säga om jag är intresserad eller inte. Det är VSK som gäller och det är det jag koncentrerar mig på för att göra så bra som möjligt. Jag tänker inte på det där.

Han medger dock att det är kul att det finns ett intresse för honom.

– Så är det så klart. Det sporrar att göra ännu bättre ifrån mig, det kan göra att det blir ännu fler som kommer och tittar, säger han.

VSK:s sportchef, Haci Aslan, bekräftar att det finns intresse för Mete från två klubbar, men han vill inte säga så mycket om det.

Kan ni tänka er att sälja honom?

– Fokus för vår del är att hänga kvar i superettan och då är Mattias väldigt viktig. Vi tror att han kommer att fortsätta göra mål för oss, för så bra är han. Samtidigt är det inte så konstigt att lag följer honom, och om det blir konkret och priset är tillräckligt bra är vi beredda att diskutera det, säger han.

Mot Ljungskile hemma i eftermiddag är Mattias Mete tillbaka efter avstängningen senast mot Degerfors. Han har inte hittat målet sedan hemmamatchen mot IFK Värnamo för en månad sedan. Men att målgörandet stannat av tror han inte på.

– De brukar komma i stim, och när vi spelar bra och skapar chanser kommer de att komma automatiskt.

Är du nöjd med fyra mål hittills?

– I ett lag som VSK som tippats i botten och inte gjort så många mål så tycker jag att det är okej.

Västkustlaget är tre poäng före VSK i den rekordjämna tabellen.

– Viktigt, men det är egentligen ingen skillnad mot alla andra matcher, säger Mete.

Det var lite dämpat efter 1–4 mot Degerfors senast. Han tror dock inte att VSK tappat efter att det gått bra både poäng- och spelmässigt under maj månad.

– En dålig match kan det bli, men vi har gjort det bra mot mot både BP (1–0) och Sundsvall (0–0) tidigare så jag är inte orolig.