Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mia reagerade och agerade

Hon läste krönikan och blev illa berörd. Nu har Mia Björkström startat en namninsamling mot mobbning. "Man måste agera, inte bara reagera"

VLT publicerade Vicktoria Bagis krönika ”Det man en gång bevittnat kan inte göras osett” i lördags. Texten, som handlar om mobbning, fick stort genomslag och i skrivande stund har texten över 850 likes.

En av dem som läste krönikan och reagerade var Vicktorias kompis Mia Björkström.

– Jag har sett mobbning sätta livslånga spår. Det är nog svårt att inte känna sig illa berörd av Vikctorias text, säger hon.

Mia bestämde sig därför för att göra någonting. Hon startade en namninsamling. Uppropet, som har namnet ”Stopp nu! Aldrig acceptera mobbing!”, har i nuläget genererat nästan 600 underskrifter.

Målet är att kunna lämna över listan till ansvariga politiker i Västerås stad.

– Med namninsamlingen vill jag att de vuxna som ansvarar för den här frågan ska förstå att vi är många som tycker att det här är viktigt. Men jag vill också visa barnen att det alltid finns vuxna som bryr sig, säger hon.

Just att våga agera är något Mia Björkström tycker är viktigt.

– Det finns inga ursäkter för att låta mobbning fortgå. När det kommer signaler, då ska det tas på allvar och utredas direkt tycker jag.