Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mickis i VIK igen: ”Det ska bli kul”

Mikael Backlund är tillbaka i VIK Hockey. Men bara för en kväll. – Det ska bli kul att spela i VIK igen, säger ”Mickis”.

När allsvenska VIK Hockey i kväll ställs mot stjärnspäckade Icebreakers i ABB Arena drar NHL-centern Mikael Backlund på sig den gulsvarta matchtröjan igen.

– Roligt, men det blir nog inte alltför hårt eftersom det är en uppvisningsmatch, säger Calgary-spelaren.

Men VIK-tränaren Mats Waltin säger ju att ni ska gasa på för fullt?

– Jaha, det låter ju bra. Om vi ska ha någon chans så måste vi spela på topp, säger Mikael ”Mickis” Backlund.

Han kommer att bilda en gulsvart specialkedja tillsammans med Patrik Juhlin, som gör tillfällig blixtcomeback, och Niklas Persson, ex-leksingen som kritat på för Tampa Bay Lightning.

Vem tar centerrollen i kedjan?

– ”Julle” sade att vi får ta det som det kommer. Både jag och ”Pajen” (Persson) är ju centrar egentligen, men det löser sig nog bara Julle tar högerkanten. Där vill inte jag vara för då låser det sig.

Hur kommer det sig att Niklas Persson drar på sig VIK-tröjan?

– Jag vet faktiskt inte. Det var väl Curre (Lundmark) som ville ha in några stjärnor för att stärka VIK-laget. Men Pajen är en bra kille och en bra hockeyspelare, säger Mickis.

Stjärnor ja, är det du som är den största VIK-stjärnan i kvällens match?

– Det vet jag inte. Pajen har ju spelat fler landskamper.

Jo, men han känns väl inte som en VIK-are?

– Nja, det är klart ... men vi kommer ju att ha ”Ersa” (Erik Ersberg, NHL-målvakt) i kassen. Jag får väl slåss om stjärntiteln med Ersa.

Ärligt, blir det underhållning i ABB Arena eller kommer endast ni spelare att ha kul på isen?

– Jag tror att det blir underhållning. Icebreakers har ett så jäkla bra lag och de kommer att lira, så vi måste köra järnet.

Det blir drag på läktarna och matchen sänds i tv, vad säger du om det?

– Det är kul, det är alltid roligare att spela inför mycket folk. Jag hörde att sittplats var i stort sett utsålt. Man måste spela bra för att inte se för jävlig ut på tv ... ha, ha.

Du har tränat med VIK ett tag, vad säger du om laget?

– Det känns bra, det är bra fart på träningarna. Det ser bättre och bättre ut och alla kommer in mer och mer i spelet.

Till sist – ett tips, hur slutar matchen?

– Svårt att säga ... Jag vill ju inte säga att vi förlorar, men de har ett för jäkla bra lag. Jag tror att det blir tolv mål i alla fall, sedan får vi se vad det innebär för resultat, säger Mikael Backlund.