Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket är medvetna om problemen

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

– Det som beskrivs om trängsel, misshandel och hot har vi varit medvetna om. Vi satsar nu mera resurser på Signalisten.

Annons

Det säger Lars Brånn, chef för Migrationsverket i Västerås. Han påpekar att han inte känner igen beskrivningen av barn som blivit sparkade.

– Jag har bra koll via polis och kommun men är det så att barn utsatts för våld  (vilket vlt.se tidigare rapporterat om, red anm) är det något jag vill veta mera om.

Vad ska göras på Signalisten?

– Migrationsverket har avsatt särskilda resurser och vi har en handlingsplan som ska diskuteras med dem som driver boendet, med Västerås stad, polisen och andra aktörer. Vi kommer att ha ett gemensamt möte, sannolikt under onsdagen.

Hur vill du beskriva problemen på Signalisten?

– Det är ett boende som är trångt, som många andra boenden, på grund av förtätning. När man passerar 400 personer i ett boende så passerar man en kritisk gräns.

Är Signalisten för stort?

– Nej det är för trångt, men inte fullbelagt. Vi har 618 platser där, men förtätar inte mera.

Är ni nöjda med Carewell Group AB som entreprenör?

– De har mer att göra och har redan presenterat flera åtgärder som de har på gång. Migrationsverkets målsättning är att en markant förbättring ska ske på Signalisten under december. Både på själva boendet och hur man uppfattar det.