Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mikael Jonsson (C): Vi vill inte ha ett geografiskt klassamhälle

När busslinjer läggs ned, när vägar missköts, när närsamhällets butiker, mackar och vård läggs ned, när beslut fattas i en tankevärld där små avstånd och tät bebyggelse är norm – då har vi ett geografiskt klasssamhälle.

Om detta sker, om Agda inte kan handla för att hon inte kan ta en bil till storstaden, om en grön företagare får lägga ned på grund av beslut långt bort från verkligheten, om barnen inte får bra undervisning för att kommunen tycker att en skola i byn är kvalitet nog, då är dessa medborgare geografiskt handikappade.

Centerpartiet kommer alltid säga nej till att vi skapar och ökar klyftor mellan dem som vårdar och brukar vår landsbygd, och dem som konsumerar dess produkter och njuter av dess natur.

Vi kommer alltid kämpa för att motverka alla former av negativ särbehandling som ignorerar, vidmakthåller eller skapar geografiska handikapp. Den klassiska devisen att hela Sverige ska leva måste fortsatt gälla om vi inte vill få ett samhälle som faller sönder.

Vi står för en varm liberalism som tror på individens vilja att klara sig själv, men med en baslinje som innebär en liten men stark stat som garanterar att du får en vård, en skolgång och en vardag som fungerar.

Alliansens maktposition har inneburit att Sverige har tagit många steg för att försvara och rusta Sverige för den globala verklighet som är skoningslös mot aningslös vänsterideologi. Men det får aldrig överskugga det mervärde som är gemenskapen mellan stad och land, arbetare och akademiker, gammal och ung.

Ett samhälle får aldrig bli mindre än summan av dess medborgare.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel