Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mikael Palmqvist (C): Därför väljer vi Annie Lööf

Med den öppna nomineringsprocess som Centerpartiet har fört, när det gäller att ta fram ny partiledare, skriver Centerpartiet historia i svensk politik alla kategorier. Processen visar att Centerpartiet just nu är det mest spännande, relevanta och moderna partiet i svensk politik.

Centerpartiet utvecklar en modern, tydlig och attraktiv politik som bygger på grund-läggande värderingar om frihet, trygghet och hållbarhet. Detta leder, och ska ännu mer leda till bra, skarpa konkreta reformförslag på samhällsområden som är betydelsefulla för människors vardagsliv i hela landet .

Utgångspunkten med Centerpartiets politik kommer alltid att vara att alla människor har rätt att bli sedda som enskilda individer, och kunna ha möjligheter, trygghet och frihet att bestämma mycket själv. Detta ska inkludera absolut alla, oavsett var man bor eller i vilken situation man befinner sig i livet.

Centerpartiet Västerås har förordat Annie Lööf till ny partiordförande för Centerpartiet. Med henne som partiledare är grunden lagd för ett breddat ledarskap, där såväl partiets nya vice ordförande som riksdagsledamöter och lokala förtroendevalda får utrymme att vara med och leda partiet mot nästa val.

Lugn, tydlig, engagerad, kunnig, påläst och säker, kännetecknar Annie Lööfs många offentliga framträdanden den senaste tiden. Hon är mycket väl lämpad att föra ut ett varmt, grönt och socialliberalt budskap till människor runt om i hela vårt land. Centerpartiet ska föra en politik som attraherar breda väljargrupper.

Vi får absolut inte etikettikera den nya partiledaren till att endast representera en typ av Centerväljare. Lööf blir en partiledare för hela Centerpartiet och hela Sverige eftersom hon har ett mycket stort förtroende från många olika led i Centerrörelsen. Hon har dessutom ambitionen, kunnandet och viljan att attrahera nya väljare, till exempel alla de som i olika väljarundersökningar svarat att de ”kan tänka sig” rösta på Centerpartiet.

I Västerås kommunkrets, som består av medlemmar från tolv lokala avdelningar, har en mycket stor öppenhet präglat inhämtandet av åsikter och synpunkter gällande partiledarvalet. Vi anser att ett breddat ledarskap inom partiet är att föredra. Därför är det med glädje vi konstaterar, att valberedningens förslag sammanfaller med Västeråskretsens, när det gäller att tillsätta såväl förste vice partiord-förande som andre vice partiordförande samt en del nya ledamöter i partistyrelsen.

Anna-Karin Hatt har också ett mycket stort förtroendekapital bland kretsens medlemmar. Vi har en stark förhoppning om att ett fortsatt starkt samarbete mellan partiordförande Lööf och Hatt sker.

Vi menar också också att Anders W Jonsson bör inneha en betydelsefull roll inom partiet eftersom han är en stark och tydlig politisk företrädare för Centerpartiets politik.

Dessa tre A:n – Annie, Anna-Karin och Anders – blir nu tillsammans med hela Centerrörelsen med och förnyar Sverige. Utifrån politikerområdena välfärd, jämställdhet, tillväxt, miljö och integration fortsätter dialogen med västeråsare och övrig allmänhet kontinueligt fram till valet 2014!

Som ombud för Västerås Centerpartis kommunkrets på partistämman i Åre, är det med stor ödmjukhet, glädje och framtidstro, undertecknad tillsammans med många andra är med och förnyar Västerås och nybyggarlandet Sverige.

Annie Lööfs ord om att ”det handlar inte om höger eller vänster, utan om att i stället gå framåt och uppåt” sammanfattar på ett bra sätt den kommande färdriktningen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel