Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöpartiet byter block

Miljöpartiet i Västerås byter block och sluter sig till Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det bekräftade Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vid en gemensam presskonferens vid lunchtid.

Onsdagskvällens medlemsmöte i Miljöpartiet Västerås kan därmed mycket väl ha avgjort höstens val till kommunfullmäktige.

- Beslutet på mötet var nästan enhälligt, sa Marléne Andersson (MP) om partiets blockbyte.

Miljöpartiet har under de senaste veckorna underhandlat med båda blocken i Västerås.

Enligt miljöpartisterna på presskonferensen handlade sidbytet mest om personkemi, inte i första hand om sakfrågor. Det bekräftades av Anders Teljebäck (S):

- Vi förde en diskussion och fann till slut att vi trivdes tillsammans och kunde samarbeta väl. Det har skett en attitydförändring också inom socialdemokraterna. Förr bjöd vi in till samarbete med armbågen, och hade till och med svårt att bjuda in Vänsterpartiet. Nu vill vi att alla partier i ett samarbete ska känna sig delaktiga.

De tre partierna ska nu sätta sig ner, diskutera sakfrågor och göra ett gemensamt valmanifest.