Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mimer: Inget muntligt avtal om p-platserna finns

Svar på insändare om Mimers parkeringar av Göran Strandberg.

Vi är ledsna att ni uppfattar det på det här viset. Vår grundprincip är att avtal ska hållas. Därför är vi noga med att alltid dokumentera och teckna skriftliga avtal eftersom det är omöjligt att hantera muntliga överenskommelser efter ett antal år. De personer som var med vid avtalstecknandet arbetar inte kvar på Mimer men är naturligtvis vidtalade. De, precis som vi andra, håller fast vid att det avtal som är tecknat är det som gäller. Några muntliga överenskommelser därutöver, existerar inte.

Att skriftliga avtal är viktiga visar precis den här situationen som nu uppstått. Vi är ett företag och personer slutar och ny personal börjar. Muntliga avtal är visserligen giltiga, men omöjliga att styrka, och därför är vi alltid noga med att teckna skriftliga avtal oavsett om det gäller försäljning av fastigheter till en bostadsrättsförening eller något annat. Men jag vill igen påpeka att det, i avtalet som är undertecknat av både er och oss, står att ändringar och tillägg till avtalet kräver en skriftlig överenskommelse. Överenskommelsen kring förråden finns i det skriftliga avtalet, men inte parkeringarna.

Du undrar om det finns en policy kring hur vi hanterar bostadsrättsförsäljningar och medföljande parkeringar. När det gäller försäljningar till bostadsrättsföreningar så följer vi, både formellt och juridiskt, reglerna för hur det ska gå till. Varje fastighet har olika egenskaper och förutsättningar så därför är det omöjligt att ha en generell policy för denna typ av ärenden. I detta fall hörde inga parkeringar till fastigheten som delades, så det fanns inga parkeringar att fördela.

Återigen vill vi påpeka att det är av största vikt att vi följer våra avtal.

Anette Jansson, kundcenterchef, Mimer

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare