Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mimer planerar nya lägenheter

Det behövs lägenheter i stan. Nu vill det kommunala bostadsbolaget dels damma av Skiljeboprojektet, dels bygga punkthus på Vetterstorp.

På Skiljebo vill Mimer bygga det vinkelhus som ingick i planen för ett modernare Skiljebo centrum. I omkring två år har planerna legat i malpåse, men nu har alltså vinkelhuset med 58 lägenheter plockats fram igen. Mest treor planeras, men utbudet ska vara ettor till fyror.

Varför vill ni gå vidare med den här gamla planen nu, Per Widerstedt, projektchef på Mimer?– Det går bra för Västerås och vi har en bra inflyttning vilket påverkar efterfrågan. Även på lägenheter utanför city är efterfrågan är stark.

Den senaste tiden har Mimer haft 15 lägenheter per månad att förmedla i hela stan. Men genomförandet är villkorat så till vida att Mimer vill ha in anbud som är billiga nog. Först då fattas ett definitivt beslut om att investera.

Tidsplanen för när huset kan byggas beror på anbuden. Upphandlingen kan bli klar i januari och då kan bygget påbörjas under våren.

Det skissade punkthuset kan också bli verklighet, men först så småningom i en etapp två.

Mitt emot Mikaelikyrkan på Vetterstorp har Mimer ett enplanshus som rymmer en butik. Det vill man riva och i stället bygga två punkthus med 45 lägenheter.

Dessa hus ligger dock längre fram i tiden eftersom detaljplanen måste ändras, vilket kan ta något år. Om det går smidigt kan upphandlingen påbörjas nästa höst.