Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mimer säljer fastigheter – berör 749 lägenheter

Mimer har beslutat att sälja fyra fastigheter på Bäckby och Skallberget. Det berör sammanlangt 749 lägenheter som därmed kommer att få en annan hyresvärd. "Vi säljer inte till vem som helst", säger vd Mikael Källqvist.

I ett pressmeddelande har Mimer gått ut med uppgiften att fyra fastigheter kommer att säljas. Det rör dels två fastigheter på Puddelugnsgatan och Axel Oxelstiernas gata på Bäckby, därutöver två fastigheter på Bellmansgatan och Karlfeldtsgatan på Skallberget.

Som anledning nämns att Mimer gärna ser fler aktörer verka på dessa områden.

– Ett område mår bättre, håller högre kvalitet och utvecklas bättre om fler krafter samverkar, säger Mikael Källqvist, vd på Bostads AB Mimer i ett pressmeddelande.

Vidare påpekar han att fastigheterna inte säljs till vem som helst, utan till fastighetsägare som vill vara med och utveckla på lång sikt och som har ett stort kundfokus.

Hyresgästernas kontakt med Mimer sker precis som vanligt fram tills att en ny hyresvärd tar över. En försäljning tar normalt sett mellan 6–12 månader och inleds nu i april.