Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mimerhyresgäst: Lars Luttropp svarar inte på frågorna

Lars Luttropp tiger och samtycker om de uppgifter och siffror jag åberopar i min artikel och som bland visar att Mimers ekonomi under senast mandatperioden baseras på en årlig minskning av Mimers fastighetsbestånd med 260 lägenheter per år.

Han undviker dock att svara på de huvudfrågor som ställdes: Hur mycket pengar har Mimer fått in från andra utförsäljningar än de från bostadsrätter? Hur många miljoner kronor har tagits från oss kvarvarande hyresgäster för att finansiera nybyggnation under 2009 och 2010 utan lån? Hur många lägenheter blir klara under 2009 och 2010 för dessa pengar?

Påståendet att jag torde tillhöra de 92 procent av kvarvarande hyresgäster som är nöjda med Mimer som hyresvärd har han inga som helst belägg för. Eventuell nöjdhet beträffande utförsäljningarna till bostadsrätter och utbyte av billigare hyresrätter till dyrare hyresrätter i centrum omfattas inte av den kundenkät som åberopas.

Luttropps hänvisar till bostäderna på Lillåudden, som planerades primärt för hushåll som flyttade in från tidigare ägda villor, enligt ett examensarbete på kulturgeografiska institutionen på Stockholms Universitet, och detta kan inga äldre Mimerhyresgäster i förorterna vara nöjda med.

Efter 42 år skulle dock Luttropps begränsade definition på nöjdhet fortfarande gälla om 239 hushåll (92 procent) av Mimers återstående 260 hyresgästshushåll var nöjda.

Efter 43 år skulle det inte finnas någon missnöjd Mimerhyresgäst alls eftersom Luttropps politik baserad på ”reavinster” för utförsäljning av 260 lägenheter per år då har minskat Mimers lägenhetsbestånd till noll.

Rune Karlsson

Mimerhyresgäst på Vallby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel