Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min hjärtsjuka lillasyster dör utan vård

Annons

Mitt namn är Hussain Mohammed. Jag kommer från Syrien och jag är 16 år gammal. Jag har varit i Sverige i ett år och går i skolan, på språkintroduktion på ABB Industrigymnasium. Jag vill utbilda mig till lärare i framtiden.

Allt är bra här i Sverige. Det finns säkerhet och rättigheter i Sverige och alla människor har samma värde. Jag har lämnat mitt land för att det finns krig där och man kan inte studera eller jobba. Ingen bra framtid finns längre och det är tvärtom i Syrien; inga rättigheter och säkerhet.

Det är inte så lätt att lämna sitt land och utvandra till ett nytt land och börja från början. Nya vänner, nya skolor, nytt språk. Främst är det inte lätt att leva utan föräldrar. Det innebär att en kropp lever utan själ, men jag har kommit till Sverige för att få ett bättre liv, en bättre framtid och framförallt för att skapa en bättre framtid för min familj.

2013 flydde min familj från Syrien till Irak på grund av att flygplan bombade min hemstad Derik. Bomben var precis framför mitt hus. Då lekte mina syskon där ute. En av mina bröder och två systrar blev skadade. Det var orsaken till att min familj flydde.

Nu är de i Irak. Jag vet egentligen inte om de mår bra eller inte. Det enda som jag vet är att min lillasyster är sjuk. Hon har två hål i hjärtat och hennes hjärta pumpar onormalt. Hon föddes sjuk med två hål i hjärtat. Innan kriget försökte min familj att hitta hjälp men ingen läkare kunde göra den farliga operationen. Hålen blir större och ännu farligare för henne. Läkarna säger att om hon inte tar vård i något bra land, då kommer hon dö.

När jag var där bestämde jag mig för att fly hit för att kunna hämta min familj och ge vård till min lillasyster här. Min vän reste till Sverige och han hämtade sin familj hit. Därefter tänkte jag att det är bara Sverige som kan hjälpa mig med det här ärendet. Nu har det gått ett år utan uppehållstillstånd.

Om jag har varit här ett år utan uppehållstillstånd; när kommer min familj få det?

Jag lever utan min familj. Vet ni hur svårt det är att vara borta från sin familj? Jag hoppas att ni förstår mig och hjälper mig innan min syster dör. Jag önskar att det som händer med mig inte ska hända med någon annan.

Hussain Mohammed, 16 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons