Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre svårt ta bussen till Erikslund – ordinarie hållplats öppnar igen

VL befarade att ordinarie busshållplatsen Löpkranegatan på linje 3 inte skulle kunna trafikeras förrän i november. Men nu visar det sig att vägarbetet blivit klart tidigare än beräknat.

Annons
Så här gick bussen under det tillfälliga vägarbetet. Nu trafikeras åter busshållplastsen Löpkranegatan, här överkryssad.

Som vi tidigare berättat började buss 3 i slutet av augusti ta en för shoppare med tunga kassar på Erikslund besvärligare väg. Hållplatsen Löpkranegatan kunde inte trafikeras, i stället hänvisades resenärerna till en provisorisk hållplats på Traversgatan.

Det innebar en längre promenad för shoppare med tunga kassar från Ica Maxi Erikslund och de många butikerna i det området – som om det inte vore illa nog att ordinarie busshållplats ligger längre från butiksentrén än alla bilparkeringsplatser (ett öde som för övrigt gäller även på Hälla och i viss mån även Stenby – busshållplatsernas placering underlättar inte för de shoppare som väljer att åka kollektivt).

Ursprungligen var det sagt att vägarbetet skulle ta sin tid – ända till slutet av november.

Under torsdagen 11 oktober kom dock det lindrande beskedet – att ordinarie hållplats redan kunde börja trafikeras samma dag. Vägarbetet blev klart tidigare.

Annons