Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ministern jagar Pokémons

Gabriel Wikström står mitt i Vasaparken med mobilen i högsta hugg. Sedan en dag tillbaka spelar han det nya mobilspelet Pokémon Go.

– Jag har inte lagt ned så många timmar. Men det är ganska bra när man är ute och går och ändå ska någonstans. Så kan man passa på och ta några Pokémons på vägen.

Han ser att fördelen med spelet är att spelarna kommer ut och rör på sig.

– Det är det som är så häftigt med det här spelet. Även om det ser ut som ett vanligt dataspel måste man ut och gå till olika stationer och så, vilket gör att man måste ut och röra sig.

Enligt honom finns det väldigt många bra ställen för att hitta Pokémons i Västerås. Dagen innan hade han jagat Pokémons utanför Rosenbad, vilket Aftonbladet rapporterade om.

– Det var ganska kul för jag hamnade vid en korsning när jag skulle fånga en Pokémon och där mötte jag några finska turister som också var ute på jakt. Grejen med det här är inte bara att folk kommer ut och rör sig mer utan också att man får nya sociala möten.

Gabriel Wikström menar att spelet inte följer den kritiken som tidigare riktats mot dataspelande.

– Det har sagts att dataspelande är stillasittande och antisocialt. Men nu tror jag att man kommer att få nya kontakter IRL om man säger så.