Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Bertil "Bella" Lundberg

Annons

Bertil Lundberg, HF:s centerhalv.

En av Västerås Handbollförenings mest uppskattade och slitstarkaste spelare under 1940-50 talet har avlidit. Bertil som blev 92 år startade sin handbollskarriär i KFUM Västerås och blev senare värvad till vår klubb.

Bertil spelade i HF:s A-lag åren 1947–1955. Han var under alla år enslitstark försvarsspelare och representerade med framgång HF isåväl högsta handbollserien som i det för klubben så framgångsrikaSM-turneringen 1950.

Bertil deltog också i den för HF så lyckade och uppmärksammade handbollsturnen i ett krigshärjat Tyskland 1951. Nu som lagkapten för laget.

Som lagkapten fick Bertil ta ett stort ansvar under lagets resa i Tyskland. Dels som som spelare och lagkapten på planen men också som föreningens representant i sam-band med matcher, banketter och officiella möten. Bertil klarade dessa uppgifter med glans. Han medverkade också i det HF:lag som

1949 och 1954 segrade i division 2-serien och kvalspelade till högsta serien.

Förutom att Bertil var en duktig handbollspelare som kunde ta egna initiativ var han en kämpe som aldrig gav upp förrän slutsignalen ljudit. Han var rolig och lättsam att ha med i laget och genom sitt kunnande lyssnade man alltid till hans ord. Som lagkapten var han uppskattad av både medspelare och motståndare.

Bertil spelade med framgång 236 matcher i föreningens A-lag.

Västerås Handbollförening känner glädje och stolthet över att vi haft Bertil ”Bella”Lundberg i vår förening i så många år.

Vi deltar i sorgen tillsammans med familj och vänner.

Västerås Handbollförening Gamla HF:are genom Rolf Johansson

Mer läsning

Annons