Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Eva Ersson

Annons

Efter många års kämpande med en svår obotlig sjukdom har Eva lämnat det här livet.

Jag känner stor sorg men också tacksamhet för att Eva nu slipper lida mer.

För mig var Eva en kär syster, men också min bästa vän. Så mycket trevligt har vi haft tillsammans ända sedan barndomen. Alltid var Eva hjälpsam och ställde ofta upp då våra barn var små.

Eva började sin yrkeskarriär som köksbiträde på Ultuna lantbruksskola, därefter följde några liknande anställningar.

Efter den praktiken sökte Eva in på Ljungkiles internat där hon utbildade sig till föreståndarinna. Eva arbetade sedan på flera olika ställen inom det yrket.

Med tiden ville Eva gå vidare och valde då ekonomiföreståndar-utbildningen i Göteborg. Nu följde flera chefsjobb. Bland annat på Borås- och Norrköpings lasarett.

När Eva arbetade på Yxtaholm mötte hon den stora kärleken som var ömsesidig, men ändå omöjlig. Mycken lycka men ändå stor sorg.

Efter flera års arbete i Borås flyttade Eva till hembygden.

Det blev annat arbete som journalist på tidningen Storhushållsnytt där hon trivdes bra. Hon gjorde resor runt om i världen och ofta fick vår mamma följa med.

Det var vid en resa till Nordkap som Eva träffade Sten. Han kom att betyda mycket för Eva. De gifte sig, skaffade stugan på landet, åkte motorcykel och veteranbil samt mycket annat roligt.

Evas stora fritidsintresse var handarbete. Många vackra dukar och andra saker har Eva gjort. I Badelundas hembygdsförening gjorde Eva även en stor insats.

Sorgligt nog blev Eva sjuk de sista tio åren, men Sten har varit enastående med att ta hand om henne hemma. När hon sedan tvingades flytta till ett sjukhem besökte han henne regelbundet.

Jag känner stor sorg och saknad för att Eva lämnat oss men är också mycket stolt över att hon var min syster.

Gunvor Olson

Mer läsning

Annons