Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Inger Carlsson

Annons

Inger Carlsson 21 juni 1937 – 28 oktober 2017

Inger kom till Industriförbundet vid nyår 1976 och var kvar i Industrihuset fram till sin pensionering år 2000. Under den allra första tiden var hon sekreterare på avdelningen för miljö och naturresurser, men blev efter något år avdelningssekreterare till chefen Bo Helmersson. Helmersson avled 1985 och efterträddes som avdelningschef av Lars G Larsson varvid Inger stod kvar som sekreterare till den nye chefen. Denna senare situation varade i drygt 10 år tills avdelningen upphörde 1996. Inger var alltså på denna avdelning i cirka tjugo år varav den allra mesta tiden som avdelningssekreterare.

Därefter knöts Inger till den verkställande ledningen på Förbundet för att bland annat bistå den ena vice Vd:n med EU-frågor. Under hennes tre sista år i Industrihuset arbetade hon på den skattepolitiska avdelningen fram till pensioneringen. (Vid sekelskiftet kom förbundet i sin helhet också att ändras genom sammanslagning med svenska arbetsgivarföreningen, SAF till en ny organisation som fick namnet Svenskt Näringsliv).

Inger uppskattades mycket för sin tjänstvillighet, att gärna vara till hands och att utföra sitt arbete med gott humör. Hennes glada skratt hördes ofta. Hennes ordningssinne var exemplariskt, vilket borde ha drivit henne till vrede över några av oss handläggares stora brist på ordning och reda. Men hennes fördragsamhet med oss var mycket stor.

Efter pensioneringen fortsatte hon att hålla god kontakt med tidigare kollegor bland annat i Förbundets pensionärsorganisation och kanske främst då med flera av sina sekreterarkollegor.

Harry Albinsson, Christer Seedoff

Mer läsning

Annons