Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Lars Lindström

Annons

Lars Lindström, en för många känd och uppskattad musiker har avlidit i sitt hem i en ålder av 80 år.

Vi skänker hans nära och kära de varmaste tankar i denna svåra stund.

Lars var en i sin vänskapskrets, en mycket uppskattad kamrat och pålitlig person som det alltid gick att lita på.

Lars kunde efter sin pensionering från Västerås Lokaltrafik, ägna sig helt åt sin stora hobby, som var musik och träslöjd. Dessa två saker tog all tid och hans kunnande som basist gjorde honom till en mycket uppskattad sådan i många olika musikaliska konstellationer.

Bland de lokala utövarna av underhållning som gäller fester och dylikt, och framför allt på äldreboende var Lars alltid en välkänd profil i orkestern.

Förutom sin stora musiklust hade Lars ett mycket stort kunnande vad gällde träslöjd, något som en utställning av hans alster en gång vittnade om, lika noga där också.

Det var genom vårt stora intresse för finsnickeri som vi träffades bara några dagar före hans bortgång och vi skulle åter ses snart framöver, men ödet ville något annat.

Jag vågar göra mig till tolk för alla de som från nittiotalet lyssnade till Stämgafflarna, en utsökt musikgrupp, och fram till Lars sista medverkan i gruppen Björksta Trio, att de med mig önskar att Lars får vila i frid och är honom varmt tacksamma.

Och till mig kommer tanken till de tre sista orden i visan som slutar. Gitarren tystnar här.

Tack Lars.

Arne Hellman

Mer läsning

Annons