Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne – Tord-Åke Eriksson

Annons

Vår vän Tord-Åke ”Todde” Eriksson insomnade stilla på Ädelstenen i Hallstahammar tisdag den 17 januari.

Alla saknar vi Tord-Åke. Han var en populär och välkänd profil och en sann patriot av Hallstahammar och framför allt av Hallstahammars SK Fotboll.

Tord-Åke började sin bana inom HSK som pojklagsspelare, men övergick snart att bli ledare i sportklubben. Hans insatser under åren i både ungdomssektion och seniorsektion är beundransvärda. Ingen har väl levt så innerligt för HSKs fotboll som Tord-Åke har gjort.

Dessutom har Tord-Åke under senaste kanske mer än 30 år, fortsatt det statistikarbete som Alle och Bert Sterner påbörjade från HSK:s bildande 1906. Massor av pärmar om HSK:s alla öden och äventyr bär dessa tre gentlemens signum. Att de också samlade artiklar och foton om HSK från tidningar och tidskrifter bidrar bara till att det är få klubbar i Sverige som har liknande samlingar. Klubbstugan vid Trollebo är Tord-Åkes verk med foton från i stort sett alla lag som HSK haft under mer än 100 år!

Tord-Åke var alltid en vänlig person. Han tyckte om att umgås med familj och goda vänner, men saknaden efter fru Britta var stor. Han kanske inte var den mest optimistiske i tillvaron, men få kunde bli så glada som Tord-Åke, när det gick bra för HSK eller när något annat som han värnade om, “gick hans väg”.

Det fanns ytterligare ett lag förutom HSK som Tord-Åke alltid “höll på”. Det var AIK och han beundrade AIK:s och Svenska fotbollförbundets tidigare ordförande, Lennart Johansson mycket.

Under de cirka 10 år som vi träffats varje månad i Trollebos klubbstuga, har vi haft mycket trevligt tillsammans. Tord-Åke uppskattade alla så mycket, både oss HSK:are och alla gäster som varit på besök. Men, drömmen om att få Lennart Johansson som gäst, blev aldrig uppfylld.

HSK:s fotbollsveteraner gm Leif Iwarsson

Mer läsning

Annons