Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minns inte mordnatten

 
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Den 24-årige västeråsare som suttit anhållen för att ha knivhuggit sin 19-åriga hustru till döds, häktades på torsdagen som misstänkt för mord.

VLT 25 juli 1969.

Han säger sig fortfarande inte minnas någonting av mordnatten. Rådhusrätten beslutade att 24-åringen ske genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Morddramat utspelades natten till den 13 juli i en lägenhet på Råbyområdet i Västerås. 24-åringen ringde själv polisen och bad dem undersöka om han "gjort henne illa" eftersom hon blödde.

En radiobilpatrull som dirigerades till platsen fann hustrun död i sovrummet, avklädd och med mycket svåra kroppsskador. Mannen satt då på balkongen.

Kvinnan hade fått upprepade hugg i bröstet, halsen och även ansiktet med en 25 centimeter lång jaktdolk. Ett av huggen mot bröstkorgen var direkt dödande, då kniven träffade bland annat kroppspulsådern.

Mordvapnet hittades i ett skåp. Den var då ordentligt rengjord, men en teknisk undersökning visade att den varit blodig.

Troligen föregicks mordet av ett handgemäng. Förutom de svåra knivskadorna fann rättsläkaren märken efter slag i ansiktet. 24-åringen har troligen också försökt strypa sin hustru med något klädesplagg.

– Något motiv är ännu inte klarlagt, säger chefsåklagare Alf Juhlin. Men det kommer att klarna på den punkten så småningom.

Åtal ska vara väckt den 7 augusti.