Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missbrukare slipper fängelse – men måste jobba gratis

Flera gånger under 2017 har en 30-årig man från Köping ertappats med att ha olika sorters narkotika i kroppen, i fickan eller hemma i bostaden.

Vid ett tillfälle har 30-åringen dessutom kört bil med narkotika i kroppen.

Han åtalades för flera fall av narkotikarelaterad brottslighet, där den allvarligaste punkten var innehavet av ett knappt gram heroin.

Inför rätta förklarade 30-åringen att han sedan flera år tillbaka missbrukat cannabis och att han flera gånger sökt hjälp mot missbruket.

Västmanlands tingsrätt anser att straffvärdet för 30-åringens brottslighet motsvarar fyra månaders fängelse där heroinet står för ungefär hälften.

Däremot ser rätten inte att det är nödvändigt att döma 30-åringen till fängelse och dömer honom till skyddstillsyn, 100 timmars samhällstjänst – alltså oavlönat arbete – och dessutom en föreskrift om att han ska genomgå behandling mot missbruket.