Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel på gymnasieskola

En elev på Wenströmska gymnasiet blev vid 12- tiden grovt misshandlad av en annan elev i skolans caféteria.

En person är gripen för grov misshandel och olaga hot. Både den misshandlade och gärningsmannen är kvinnor. Den misshandlade kvinnan blev omplåstrad av ambulanspersonal på platsen. Annika Sandgren, rektor på Wenströmska gymnasiet är den som kommentar händelsen.

- Det var två elever som råkade i luven på varandra och polis tillkallades, jag vet inte mer i nuläget. Nu låter vi polisen göra sitt och vi bistår dem.

Hur kan det gå så långt att en elev blir grovt misshandlad på skolan? - Det har varit vuxna på plats i cafeterian som har avstyrt det här. Men det får ju inte hända någonstans. Det är två tjejer som har slagits och en lärare som grep in och då slutade slagsmålet. Vi jobbar verkligen med att förebygga sådant här. Det har varit väldigt få sådana här händelser under lång tid.

Vad gör ni åt situationen på skolan? - Vi har precis börjat jobba med det och jobbar enligt den Lika behandlingsplan vi har. Vi tar tag i händelsen och löser konflikten. Låter polisen utreda vad som hänt, och sedan jobbar vi med dem som har sett händelsen. Just nu sitter jag med medarbetaren som ingripit. Alla ska ju vara trygga i skolan.