Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandelsfallen

April. En 26-årig kvinna anmäls för att ha miss-handlat en 3-årig pojke.

Juni. Socialförvaltningen anmäler att en 5-årig pojke misshandlats fram till slutet av maj. Pojken ska ha blivit slagen av sin 31-åriga pappa, troligen i hemmet. En 30-årig kvinna är också misstänkt.

Juni. En 52-årig man anmäls via socialtjänsten för att ha misshandlat en 6-årig flicka. Misshandeln ska ha pågått under två års tid.

Juli. En 13-årig pojke anmäler till polisen att han sedan 9-årsåldern blivit slagen av sin mamma. Enligt polis-patrullen som åkt hem till pojken ska det vara både fysiska och psykiska kränkningar som mamman utfört.

Sommaren. En anonym person anmäler till socialtjänsten att denna känner oro för en 13-årig flicka. Flickan ska ha berättat att hennes mamma slagit henne med en borste, knuffat henne och lyft henne i håret.

Oktober. En polispatrull blir kallad till en skola där en 12-årig flicka vill anmäla att hon vid upprepade tillfällen under en längre tid blivit misshandlad av sin mamma.

November. Socialtjänsten anmäler att en 4-årig flicka berättat att hon blir slagen av sin mamma.

November. Socialtjänsten anmäler att en 6-årig flicka berättat att hon vid tre tillfällen blivit slagen av sin mamma.

December. En mamma och hennes 14-åriga dotter ska ha blivit utsatta för knuffar och psykiska kränkningar. Enligt anmälan är det mannen i familjen som ska ha gjort det.

December. En 6-årig flicka ska ha blivit slagen och sparkad av sin pappa. Anmälan kommer in till polisen via socialtjänsten.

Fallen är tio av de 101 anmälningar om grov fridskränkning mot barn Västmanlandspolisen fått in under 2011.

2009 var första gången brottet registrerades i länet. Då anmäldes 25 fall.

Förutom grov fridskränkning anmäldes i fjol 390 fall av misshandel mot barn där de känt sin förövare. Alla misshandelsanmälningar har dock inte en närstående som misstänkt.