Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade gravid sambo

Grov kvinnofridskränkning, misshandel, narkotikabrott – listan är lång på brott som en 31-årig man, delvis bosatt i Ramnäs, har gjort sig skyldig till.

Sammanlagt åtta av tio åtalspunkter har tingsrätten i Västmanland kommit fram till att mannen ska dömas för. Två åtal ogillas.

Mannen och en kvinna blev tillsammans 2008 och har bott tillsammans i hennes lägenhet i Ramnäs från och till sedan dess. I december 2010 fick de barn ihop.

Förhållandet ska ha varit stormigt på grund av svartsjuka samt 31-årings missbruk av alkohol.

Vid ett par tillfällen ska mannen ha misshandlat kvinnan, främst i deras lägenhet i Ramnäs, bland annat under tiden hon var gravid.

En sen kväll i mitten av februari i år hade paret två andra kvinnor över på besök. Mannen gav sig då på alla tre kvinnor i olika omgångar, bland annat genom knuffar och att kasta en tv på en av besökarna. Polisen kallades till platsen och grep mannen, som sedan dess har varit frihetsberövad.

Tidigare har mannen vid ett flertal tillfällen kört bil utan att ha körkort och även under påverkan av både alkohol och narkotika. En av gångerna krockade han med två andra bilar i trakterna av Skultuna i Västerås, och flydde därefter från platsen.

Mannan döms nu till fängelse i tio månader för misshandel, grov kvinnofridskränkning, skadegörelse, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt rattfylleri, obehörigt avvikande från trafikolyckplats samt narkotikabrott.

Han ska dessutom betala 32000 kronor i skadestånd till sin sambo.