Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade man med yxa

En 27-årig man boende i Kolbäck fick besök av två män som överföll honom med en yxa på tisdagsförmiddagen.

De två männen, 39 och 31 år gamla ska enligt polisen trängt sig in i 27-åringens lägenhet. En av dem ska ha slagit 27-åringen i huvudet och på armen med skaftet på yxan. Därefter ska männen ha hotat mannen med en kniv och tvingat till sig saker från bostaden, bland annat silversmycken och några jackor.

Polis larmades till platsen och kunde gripa en av gärningsmännen i en bil ganska omgående efter dådet. Den andre mannen försvann i en taxi och kunde även han gripas en stund senare sedan en polispatrull känt igen honom i taxin. Polisen har även tagit stöldgodset, yxan och kniven i beslag.

27-åringen ska ha fått en bula i huvudet och ont i armen efter misshandeln men ska inte ha varit så illa däran att han varit tvungen att uppsöka sjukhus. Enligt polisen ska han vara bekant med de två misstänkta gärningsmännen som även är kända av polisen sedan tidigare. Det är ännu oklart vad som föranledde överfallet men enligt polisen ska "gammalt groll" ligga bakom misshandeln.

De nu gripna männen är förutom grov misshandel även misstänkta för olaga hot, stöld och ringa narkotikabrott. Den ena mannen är också misstänkt för drograttfylleri.