Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sambomed tio kilos hantel

26-åringen misshandlade sin sambo så illa att hon var nära att dö. Nu åtalas 26-åringen för försök till mord, i andra hand synnerligen grov misshandel.

Det var den 15 mars i parets gemensamma bostad som 26-åringen av okänd anledning gav sig på sin kvinna. Han slog henne i ansiktet och välte en hylla på henne så att hon föll till golvet.

Väl där fortsatte han misshandeln, bland annat ska han ha slagit henne med en tio kilos hantel och sparkat henne på kroppen.

Den 27-åriga kvinnan fick livshotande skador – en blödning i lungan, och skador på levern och spräckt mjälte. Dessutom drabbades hon av en underkäksfraktur, tandskador, revbensfraktur och inre blödningar.

26-åringen hävdade i början att flickvännen ramlat ner för en trappa, men polisens utredare anade att så inte var fallet. Dessutom ska kvinnan samma dag ha skickat ett sms till en kompis och skrivit att hon ”fått ordenligt med stryk.”

Kvinnan fördes först till Centrallasarettet och sedan med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för specialistvård.

När hon vaknade upp efter flera dagars medvetslöshet berättade hon att det var sambon som slagit henne.

26-åringen greps och blev senare häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.